Традиционно сезонът на наградите стартира с обявяването на номинациите за Златен глобус

...
Традиционно сезонът на наградите стартира с обявяването на номинациите за Златен глобус
Коментари Харесай

Кои ще бъдат номинирани за Златен глобус 2020?

Традиционно сезонът на премиите стартира с оповестяването на номинациите за " Златен глобус " 2020 в началото на идната седмица. В взаимозависимост от това кои от тазгодишните филми и телевизионни сериали ще получат благоволението на Асоциацията на холивудската задгранична преса, ще можем да предвиждаме по-точно и кои от обичаните ни режисьори и артисти имат късмет да вдигнат и мечтаната статуетка на премиите " Оскар ". 

Най-добър пълнометражен филм – драма

" 1917 "
" Жокер "
" Малки дами "
" Ирландецът "  
Marriage Story  



Причината в този лист от хипотетични номинации да не видите един от любимците за премия " Оскар " – Parasite, са разпоредбите на Асоциацията на холивудската задгранична преса, които не позволяват други филми с изключение на англоезичните. Първите реакции към " 1917 " и  позиционират и двата кино лентата, на които към момента предстоят министър председатели, като съществени кандидати за голям брой кино награди, макар че " Жокера " и " Ирландецът " са любими на публиката. Внимавайте обаче за Ford v Ferrari – нямаме го в листата, само че в случай че някой филм може да се промъкне до финала с фотофиниш, това е точно той. 

Най-добър пълнометражен филм – комедия/ мюзикъл

" Долимайт е моето име "
" Да свалиш Уолстрийт "
" Джоджо Заека "

" Рокетмен "



Това е много оспорвана категория тази година и до момента в който сме подготвени да се закълнем в триумфа и на петте кино лентата тази година, няма да се учудя, в случай че в последния миг  – филмовата версия на огромния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър, успее да стигне до челните редици. И въпреки всичко – моят персонален любимец е биографичният филм за Елтън Джон.

Най-добра актриса в пълнометражен филм – драма

Алфре Уудард – Clemency
Чарлийз Терон –  (Bombshell)
Рене Зелуегър – 
Сърша Ронан –  " Малки дами "
Скарлет Йохансон – Marriage Story



Рене Зелуегър е моят любимец в една изключително конкурентната категория, като с изключение на за статуетка " Златен Глобус ", тя е и част от предварителната прогноза за премиите. И откакто схемата проработи за  ( " Бохемска рапсодия " ) предходната година, за какво да не се получи и в този момент, изключително откакто Зелуегър направи божествена роля като Джуди Гарланд. Но да не отписваме и Синтия Ериво ( " Хариет " ) и Лупита Нионго ( " Нас " ).

Най-добър актьор в пълнометражен филм – драма

Адам Драйвър – Marriage Story
Антонио Бандерас – " Болка и великолепие "
Хоакин Финикс –  " Жокера "
Джонатан Прайс –  " Двамата папи "
Робърт Де Ниро –  " Ирландецът "



На процедура всеки член от журито на наградите се съгласява, че Адам Драйвър и Хоакин Финикс би трябвало да са в този лист, само че за нас като почитатели казусът е, че няма по какъв начин да бъдат определени и двамата. Ако приказваме за изненади в категорията, те може би ще дойдат от Адам Сандлър и ролята му на харизматичен нюйоркски бижутер в Uncut Gems. 

Най-добра актриса в пълнометражен филм – комедия / мюзикъл 

Аукуафина –  " Сбогуването "
Констанс Ву –  " Да свалиш Уолстрийт "
Ема Томпсън – Late Night
Ана де Армас – Knives Out
Бини Фелдстайн – " Зубрачките "  



Позиционирането на Рене Зелуегър в категорията " драма " е чудесна вест за Ана де Армас, която към този момент умерено може да се радва на триумфа си в по-малко конкурентната " комедия ". Вярно е, че осъществяването ѝ в Knives Out е нечовешко, само че нямаше да ѝ е елементарно да бори и с Зелуегър, и с огромната Ема Томпсън едновременно.

Най-добър актьор в пълнометражен филм – комедия / мюзикъл

Роман Грифит Дейвис – " Джоджо Заека "  
Даниел Крейг – Knives out
Еди Мърфи –  " Долимайт е моето име "
Леонардо ди Каприо –  " Имало едно време в Холивуд "
Тарън Еджъртън –  " Рокетмен "



Преминаването на Сандлър към " драмата "  дава много положителни шансове на Роман Грифит Дейвис, макар че се конкурира с едни от любимците на Холивуд – Леонардо ди Каприо и Еди Мърфи. Ако въпреки всичко заложим на музиката, Тарън Еджъртън е отличен избор, само че може да се намеси и Химеш Пател (), тъй като в последна сметка всички обичат The Beatles, нали? 

И още.. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР